Vergunning dakkapel

Voor menig dakkapel heeft u geen vergunning (omgevingsvergunning, voorheen bouwvergunning) nodig. Maar u doet er wel verstandig aan dit na te gaan. Laat u online of bij uw gemeente informeren.

Vergunning dakkapel noodzakelijk?

Voor veel huiselijke bouwprojecten heeft u een bouwvergunning nodig. Maar niet voor elke dakkapel is een vergunning vereist. Het plaatsten van een dakkapel kan namelijk vallen onder de noemer ‘veelvoorkomende bouwwerken’, waar bijvoorbeeld ook schilderklussen en onderhoudswerk toe behoren. Het is echter het risico niet waard, om niet te checken of u daadwerkelijk geen dakkapel vergunning nodig heeft. Bovendien is dat vaak snel bekend.

Aanvragen vergunning dakkapel

Een vergunning voor uw dakkapel kunt u aanvragen bij de gemeente, maar kan tegenwoordig ook online. Ga daarvoor naar het Omgevingsloket online, behorend tot het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hier kunt u snel nagaan of u een dakkapel vergunning nodig heeft of slechts een melding moet doen. Zonder gegevens te hoeven achterlaten weet u in een paar stappen of uw dakkapel een vergunning vereist.

Wanneer blijkt dat u een vergunning voor uw aanbouw nodig heeft, en deze vervolgens aanvraagt, dan beoordeelt de gemeente uw bouwplannen. Voor een dakkapel vergunning wordt verstrekt, kijkt de gemeente bijvoorbeeld of uw dakkapel in het bestemmingsplan past. Vaak is dit slechts een formaliteit en vormt het geen opstakel voor het uitgeven van een licentie.

Voor meer informatie over een dakkapel vergunning kunt u terecht bij uw gemeente, het Omgevingsloket online en de Rijksoverheid. Voor kosteloze en vrijblijvende offertes van dakkapel specialisten bent u bij ons aan het goede adres. Bespaar u de tijd en moeite door vandaag nog een aanvraag te doen!

Check gerust nog voor u weet of een dakkapel vergunning nodig is, het aanbod van specialisten uit uw omgeving. Snel, gratis en zonder verplichtingen.

Dakkapel Expres, dat is vergelijken met succes!

Direct offertes aanvragen