Isolatie

Een belangrijk onderdeel van een dakkapel is de isolatie. Met goede dakkapel isolatie bespaart u energiekosten. Vandaag de dag wordt bij isolatie gesproken over de zogenaamde R-waarde. Hiermee wordt het warmte-isolerend vermogen aangeduid. Een dakkapel specialist streeft bij een traditionele dakkapel naar een R-waarde van 2,5. Twee soorten isolatie spelen daarbij een rol: warme dakkapel isolatie en koude dakkapel isolatie.

Warme dakkapel isolatie

Warme dakkapel isolatie bevindt zich onder meer in het (houten) frame van een dakkapel. Meestal in de vorm van steenwol. Ook behoort een dampdichte folie aan de binnenzijde tot de warme isolatie. Aan de buitenkant wordt juist een dampdoorlatende folie aangebracht. Het materiaal moet om de streefwaarde (2,5) te behalen minimaal 10 cm dik zijn.

Koude dakkapel isolatie

Koude isolatie van een dakkapel bestaat uit pir- of pur-platen van zo’n 70 mm tegen het dak van de dakkapel. Het isolatie materiaal bevindt zich op het (houten) frame, vlak onder de dakbedekking. Van binnen is het niet zichtbaar. Voor de zijkanten van de dakkapel is alleen warme isolatie geschikt.

Bij de isolatie van een volledig van kunststof zijnde dakkapel ligt de situatie anders. Hier zijn de pur-platen, samen met verharder en kunsthars, al verwerkt in de constructie. Bovendien zijn er geen houten balken waarlangs veel warmte verloren kan gaan. De R-waarde van een kunststof variant begint dan ook bij 3,0.

Bij Dakkapel Expres vergelijkt u gemakkelijk en snel het aanbod van dakkapellen in alle soorten, maten en dus ook isolatie waarden. Bespaar u de tijd en moeite van het aanvragen van de verschillende offertes door dat aan ons over te laten. Doe vandaag nog bij ons een offerteaanvraag en ontvang binnen afzienbare tijd een overzicht van het aanbod van diverse specialisten uit uw omgeving. Gemak dient de mens!

Direct offertes aanvragen