Houten dakkapel

Overweegt u een dakkapel te laten plaatsen? Dat is geen slecht idee, u beschikt dan in één klap over meer ruimte en licht, en dat zonder te verhuizen! Het is dus een relatief goedkope manier om uw woonplezier te vergroten, letterlijk en figuurlijk.

Het materiaal hout

Gaat uw voorkeur uit naar een dakkapel van hout? Dan heeft u automatisch al een aantal voordelen te pakken. Hout is namelijk relatief goedkoop en ook isolerend. Dit zult u zeker merken in uw stookkosten.

Het vervaardigen van dakkapellen

Uw dakkapelspecialist kan uw houten dakkapel op twee manieren vervaardigen. De eerste manier is het maken van een houten frame. Dit kan gemaakt worden uit bijvoorbeeld massieve balken. Aan deze balken wordt dan plaatmateriaal bevestigd, denk hierbij bijvoorbeeld aan spaanplaat of multiplex, en dit vormt dan samen de basisconstructie voor de dakkapel. Voor isolatie van het houten raamwerk van de dakkapel kan worden gekozen voor warme of koude isolatie. Koude isolatie is de meest gebruikte methode; hierbij wordt het isolatiemateriaal op het frame gelegd, direct onder de dakbedekking. Bij de warme isolatievariant van houten dakkapellen worden de open ruimtes in het raamwerk opgevuld met isolatiemateriaal, waarbij aan de buitenkant van het frame dampdoorlatende folie wordt bevestigd, terwijl aan de binnenkant dampdichte folie wordt aangebracht. Ook kunnen dakkapellen van hout gemaakt worden van panelen. Vaak zijn dit dezelfde soort die ook gebruikt worden voor daken van woningen. De dakkapelspecialist maakt de panelen op maat, verder hoeft er weinig te gebeuren. De panelen zijn namelijk al van isolatiemateriaal en folies voorzien.

Houten dakkapellen met kunststof

In de afwerking van houten dakkapellen wordt wel eens kunststof gebruikt, maar toch spreekt men dan van een houten dakkapel. Men spreekt pas van een kunststof dakkapel als zowel de basisconstructie als de buitenkant is afgewerkt met dit materiaal.

Advies

Wilt u weten wat voor uw woning de beste keuze is; hout of toch iets anders? Bespreek dan uw wensen met de dakkapelspecialist bij u in de buurt. Door jarenlange ervaring kunnen zij u van een goed advies voorzien en een op maat gemaakte offerte voor u verzorgen.

Direct offertes aanvragen